marți, 20 noiembrie 2012

Ghid Achizitii On Line



Ghid de cumpărături online



În cazul eBay, utilizatorii au trimis bani la vânzători neverificaţi. Mai mult, au acceptat să o facă prin metode nesigure, de transfer nebancar. De aceea, sfatul cel mai bun este să alegeţi fie metoda ramburs, la primirea produsulu
i, fie transferul de bani prin card bancar.

VARIANTA ESCROW. Ai un produs pe care ţi-l doreşti, preţul e bun, dar vânzătorul nu acceptă decât metode de transfer nebancar. În această situaţie ai - pe site-uri de licitaţii ca Okazii, eBay, Amazon - garanţia Escrow. Vorbim de un mecanism de protecţie a tranzacţiilor, atât pentru utilizator, cât şi pentru vânzător.
Pentru a beneficia de protecţie, trebuie să optezi pentru Escrow atunci când lansezi comanda. Apoi, prin transfer bancar, depui banii în contul site-ului (Okazii, eBay, Amazon), care funcţionează ca un intermediar.
Când primeşte banii de la cumpărător, site-ul înştiinţează vânzătorul, iar acesta trimite produsul. Cumpărătorul confirmă primirea produsului, iar vânzătorul îşi poate ridica banii. Garanţia are însă preţul ei: 3,6% din valoarea produsului. Astfel, pentru un produs de 1.000 de lei, veţi plăti 36 de lei.

DATE PERSONALE

Cinci sfaturi pentru conturi sigure

Primul pas e să ai un program antivirus şi să faci actualizări la browsere. Apoi, cum conturile de email şi cele de pe reţelele de socializare sunt securizate prin parole, ai nevoie de una bună.
E indicat ca parola să conţină măcar o cifră şi/sau o majusculă, iar răspunsurile la întrebările secrete (necesare la recuperarea parolei) ar fi bine să fie diferite de cele reale. Nu uita să schimbi parola la fiecare cinci-şase luni.
DATE CONFIDENŢIALE. Acestea trebuie păstrate pe o altă adresă de mail decât cea folosită pentru discuţii pe Messenger, Gtalk, MSN Messenger. Sigur ar fi să folosiţi şi două browsere: unul pentru conturile importante, celălalt pentru navigare.
UN CONT - O PAROLĂ. Nu folosiţi aceeaşi parolă pentru mai multe conturi!
APLICAŢII-CAPCANĂ. Fii foarte atent atunci când eşti rugat să descarci un program cu extensia exe, scr, bat, pif sau com. Sigur ar fi să nu le descarci, chiar dacă le-ai primit de la un prieten (acesta poate fi victima unui atac).
BROWSER SIGUR. Cei mai mulţi avem obiceiul de a seta browserul astfel încât să ne amintească parolele. Eşti destul de expus în această situaţie, dar există o soluţie. Intră, în browser, la "Tools", apoi "Options" şi, în fine, "Security". Aici ai butonul "Saved Passwords". Sunt înşirate site-urile şi numele tău de utilizator pe fiecare dintre ele. Cu un simplu buton, vor fi listate şi toate parolele! Însă tot în security apare o căsuţă, "Use master password". Dacă o bifezi, vei putea seta o parolă pentru acest serviciu, pentru ca numai tu să ai acces la întreaga listă de parole


Kindly Bookmark this Post using your favorite Bookmarking service:
Technorati Digg This Stumble Stumble Facebook Twitter
YOUR ADSENSE CODE GOES HERE

0 comentarii:

PE NET

Licenta gratis la Windows 8

Exista variante de upgrade de la Winows 8 piratat la cel oficial.

Windows 8 lansat pe 26 Octombrie

Microsoft Laneaza windows 8. prezentarile Oficiale ale principalelor elemente

 

About Me

Recent Posts

Comfigurarare Router Dlink GO-RT-N150
Comfigurarare Router Dlink GO-RT-N150
cUM COMFIGURAM ROUTERUL PE RDS, SI CATEVA POZE DE MENIU
Read More »
TOSHIBA QOSMIO
CES 2013
ULTIMUL LAPTOP LANSAT DE TOSHIBA
Read More »
CONFIGURARE DIR 615 CU SOFT DD-WRT
CUM ARATA SOFTUL LA DIR615 CU DDWRT
TEXT-OF-THE-SLIDE-3.
Read More »

TEXT-OF-THE-SLIDE-20.
Read More »
Prev 1 2 3 Next

Recent Comments

Ai intrebari, comentarii, nu intelegi ceva sau nu-ti iese cum trebuie?

| On Line Expert © 2009. All Rights Reserved | Template Style by My Blogger Tricks .com | Design by Brian Gardner | Back To Top |