miercuri, 28 noiembrie 2012

Tabletele mic ghid de achizitie


Tabletele.. foarte cautate, produse care au trecut de la stadiul de "cum arata" la stadiul de "la moda" siulterior la stadiul de "must have" intr-un timp foarte scurt.

Asa ca vreau sa cumpar si eu o tableta

Problema de baza si arzatoare "la ordinea zilei" este ca sant in fata raftului , vreau sa cumpar dar vanzatorul prezinta  vartietate de modele, marci branduri si caracteristici, iar eu, clientul obisnuit, il aprob cu perseverenta si curaj din cap dar nu inteleg ce vreau .......ce produs caut, sau ce varianta sa aleg.

Realizez ca, pe langa faptul ca nu stiu ce mi se potriveste, pot cadea in capcana de a plati prea mult pe un produs prea scump, pe care sa nu-l folosesc , sau cumpar ceva care este prea slab pentru ceea ceea ce  vreau eu.

Si uite asa ajung  la "all mighty" Google: care, cu nepretuitul ajutor al unui amic,  ma ajuta sa obtin lista de mai jos:

Mic Ghid de Achizitie la Tablete:


  • La ce-mi trebuie mie o tabeleta?..Ei bine o tableta poate fi folosita la:
    • Navigare pe internet, inclusiv e-mail; Orice tableta poate faca asta;
    • jocuri; Pentru a rula in mod optim toate jocurile ai nevoie de o echipare de Top. Adica un procesor puternic (preferabil m inim dual core ) si memorie RAM recomandabil minim 1 GB)
    • socializare; Pot alege o  comfiguratie ceva mai slaba decat la jocuri, dar sa nu uiti de camera foto/video, de preferinta cu rezolutie cat mai buna
    • Player audiofoto video; (poti alege ceva gen 1Ghz/512 mb...)
    • presa... etc
  • Display?.. Daca vreau sa calatoresc mult sau sa o pot usor transporta cu siguranta ca aleg un model  cu ecran mai mic. Trebuie sa ma gandesc la ce folsoesc produsul ca sa nu regret ulterior. Tabletele pota avea Ecran Touch Rezistiv, alcatuit din mai multes traturi, din care cel exterior fiid Flexibil, realizand prin apasarea o conexiune fizica ce transmite pozitia efectiva a zonei atinse. Exista si Ecran Touch Capacitiv, cu un strat exterior , plastiic sau sticla, plin cu senzori electrostatici care permit miscarile de atingere simultana cu degetele in mai multe puncte, gen zoon in/out
  • Bateria... Daca vreau sa pot citi o carte in autocar ,in timpul unei calatorii de 5 ore cu siguranta ca voi fi atent la ce baterie are  tableta mea. O baterie mai mare poate ridica pretul tabletei si o poate face mai greu de transportat.
  • Memoria interna.   Ok stiu ca multe din tablete au slot de card si  nu trebuie sa cumpar ceva care nu-l folosesc dar..... sa nu ajung in situatia de  nu avea suficienta memorie;
  • Conectica. Cand o folosesti chiar ai nevoie  zilnic de costisitorul  3G sau te multumesti doar cu Wi-FI..  sau ai nevoie doar de conexiune la TV?? Oricum, la majoritatea modelelor le pot atasa un modem extern 3G pe USB.
  • Portabilitate, poate fi influentata de baterie, dimensiune display, tip carcasa (daca vrei sa o porti mereu la tine poate alegi mai bine un model mai greu dar cu caracsa mai rezistenta, decat unul din plastic.
  • Pe ce platforma ruleazaiPAD ruleaza iOS ,alte modele ruleaza Windows 8,iar marea majoritatea ruleaza diverse versiuni de Android. Incercati sa aflati cat mai multe despre fiecare sistem de operare,in general nu sunt compatibile unul cu celalalt,iar diverse programe cu care ne-am obisnuit nu sunt disponibile pe orice SO. De exemplu iOS (de pe iPAD) nu are flashplayer..La fel verificati daca aplicatiile de care aveti nevoie sunt disponibile pentru acel sistem de operare. Si Android si iOS au o baza de date de sute de mii de aplicatii(gratuite sau platite).
  • Tabletele nu inlocuiesc un laptop.Daca am nevoie de aplicatii puternice,transfer USB,encodare video,programare,lucrul cu programe compatibile Windows atunci tableta nu e pentru tine.


In linii foarte mari cam asta conteaza.
Enhanced by Zemanta

Kindly Bookmark this Post using your favorite Bookmarking service:
Technorati Digg This Stumble Stumble Facebook Twitter
YOUR ADSENSE CODE GOES HERE

0 comentarii:

PE NET

Licenta gratis la Windows 8

Exista variante de upgrade de la Winows 8 piratat la cel oficial.

Windows 8 lansat pe 26 Octombrie

Microsoft Laneaza windows 8. prezentarile Oficiale ale principalelor elemente

 

About Me

Recent Posts

Comfigurarare Router Dlink GO-RT-N150
Comfigurarare Router Dlink GO-RT-N150
cUM COMFIGURAM ROUTERUL PE RDS, SI CATEVA POZE DE MENIU
Read More »
TOSHIBA QOSMIO
CES 2013
ULTIMUL LAPTOP LANSAT DE TOSHIBA
Read More »
CONFIGURARE DIR 615 CU SOFT DD-WRT
CUM ARATA SOFTUL LA DIR615 CU DDWRT
TEXT-OF-THE-SLIDE-3.
Read More »

TEXT-OF-THE-SLIDE-20.
Read More »
Prev 1 2 3 Next

Recent Comments

Ai intrebari, comentarii, nu intelegi ceva sau nu-ti iese cum trebuie?

| On Line Expert © 2009. All Rights Reserved | Template Style by My Blogger Tricks .com | Design by Brian Gardner | Back To Top |